Tehnički pregled vozila

Od sada i u naseljima Banovo brdo, Cerak, Vidikovac, Rakovica i na celoj teritoriji Čukaricei tehnički pregled vozila. Tehnički pregled ispravnosti vozila je veoma važan faktor bezbednosti saobraćaja. Samo tehnički ispravno vozilo može garantovati njegovu bezbednu primenu pa je, sa tog razloga, tehnička ispravnost vozila i osnovni uslov za registraciju vozila.

Tehnički Pregled je obavezan za sva vozila uoči registracije ,osim za vozila koja su novo prozvedena i njihova druga registracija.

Tehničkim Pregledom se utvrđuje dali je vozilo tehnički ispravno da bi bilo uključeno u saobraćaj i dali ispunjava sve ostale propise.

Redovan tehnički pregled vrši jednom  godinu dana pred registraciju 30 dana pred podnošenja zahteva za registraciju vozila .Kako bilo vremena da se otklone moguće neispravnosti na vozilu rok za otklanjanje je sedam radnih dana počev od sutrašnjeg dana od utvrđivanja neispravnosti.Postoje još,šestomesečni ,vanredni ,kontrolni  tehnički pregledi  i utvrđivanje tehničkih karekteristika.Tehnički pregled vozila se obavlja isključivo u ovlašćenim servisima koje se  dobijaju od mup-a.

Danas odlazak na tehnički pregled izgleda dosta stresno vozila se detaljno kontrolišu. Savet vozačima da sami ili uz pomoć nekog prekontrolišu svoje vozilo i tako ih neće čekati iznanađenje da vozilo nije prošlo tehničku ispravnost zbog nekih za nas vozače banalnih stvari.Danas da bi došli na tehnički pregled potrebno je poneti od dokumenata : SAOBRAĆAJNU DOZVOLU, LIČNU KARTU OSOBE KOJA JE DOVEZLA AUTOMOBIL,    POTVRDU I UVERNJE     AKO VOZILO POSEDUJE POGON NA KPG,TNG ILI IMA DUPLE KOMANDE,ZATAMLJENA STAKLA ,KUKU I BILO KOJU PREPRAVKU,COC OBRAZAC AKO GA VOZILO POSEDUJE.

OBAVEZNO POGLEDAJTE DATUM NA REGISTRACIONOJ  NALEPNICI PRE NEGO ZAKAŽETE TEHNIČKI PREGLED IMATE PRAVO 30 DANA PRE ISTEKA DA IZVRŠITE ISTI.

Vozilo na tehnički pregled dolazi čisto i rasterećeno sa opremom

rezervni točak(ili set za reparaciju),trougao,uže ili poluga za vuču,reflektujuće prsluk,komplet za pružanje prve pomoći  u važećem roku,za taxi i teretno vozilo do 3,5 tona obavezan pp aparat.

Ako imate izmešten obd(dijagnostiku za kompijuter) obavezno ponesite kablić da bi se izmerili gasovi i aero zagađenje.

Proveriti svetlosnu signalizaciju

prednj svetla- dugo kratko,pozicija i svetlo za maglu - žmigavci moraju davati svetlost žute boje i biti funciji čak u retrovizorima

stop svetla ,zadnja pozicija i zadnja magla,rikverc svetlo osvetljenje registracionih tablica,katadiopteri nesmeju biti polomljeni (mačije

oči na zadnjem braniku vozila).ako imate perače farova obavezno da rade. OBAVEZNO DA SIJALICE BUDU FABRIČKE ZA DATO VOZILO BEZ MODIFIKACIJA: LED,HALOGENKE..

PROVERITE : POJASEVE,BRISAČE PRSKALICE, DOPUNITE TEČNOST ,BRAVE ,PODIZAČE STAKALA ,OTVARANJE HAUBE GEPEK VRATA(LIFTOMATE DALI DRŽE),OTVARANJE VRATA SPOLJA IZNUTRA,CENTRALNO ZAKLJUČAVANJE,STAKLA NA VOZILU,PROVERITE RETROVIZORE,PNEUMATICI :NA PREDNJOJ OSOVINI ISTIH DIMENZIJA ISTOG PRIZVOĐAČA I MODELA , ZADNJOJ OSOVINI ISTIH DIMENZIJA ISTOG PRIZVOĐAČA I MODELA.KUKA TREBA BITI DEMONTIRANA UKOLIKO JE MOGUĆ SVI DEMONTIRANI ELEMENTI STAVITI U GEPEK.

 

Tehnički pregled cene

Ovlašćenje od Mup-a do 

3,5 tone najveće dozvolenje mase.

 Tehnički Pregled putnički program    6000 rsd.

 Tehnički Pregled 4x4                         6000 rsd.

 Tehnički Pregled teretno 3,5tone      7000 rsd.